Còdol 8 2013 - Concerts de música moderna a Porreres

(Publicació a la revista còdol 8 del 2013 de l'article "Concerts de música moderna a Porreres")

El 4 de juliol passat, amb motiu dels actes de cloenda del curs 2012-2013, es va fer un concert de música moderna al conegut Parc de n’Hereveta de Porreres. El concert el va organitzar la nostra cooperativa, Art i Sons, i hi va col·laborar el restaurant del recinte.

A l’acte hi van participar les agrupacions de les escoles de música que gestiona actualment la cooperativa, que són l’Escola Municipal de Música de Campos i l’Escola de Música de Porreres, i també els professors. Les agrupacions són formades per alumnes de totes dues escoles.

El concert va començar amb la Banda Jove de Porreres, amb la nostra companya Antònia Rosselló al capdavant, que ens va delectar amb una selecció de temes coneguts d’ahir i d’avui.

Seguidament va actuar el grup campaner M4BC, i van continuar els porrerencs SKATAÇAGS, tots dos formats per joves d’entre 13 anys i 16. Després va actuar el grup Projecte Art i Sons Jazz, en què els alumnes més avantatjats van poder demostrar les seves habilitats interpretatives en el món de la improvisació.

Per acabar, el grup Art i Sons, format pels professors de les escoles de música de Porreres i Campos, va interpretar temes coneguts de jazz.

En general va ser un concert entretengut, on tots els participants i el nombrós públic assistent van poder gaudir de la bona música i de la bona companyia i tots vàrem passar una vetllada fantàstica.

La intenció de fer aquests festivals —no era el primer— és poder donar sortida a la feina que es fa amb aquestes agrupacions dins l’aula, i també donar l’oportunitat de conèixer la feina que fan aquests joves al públic en general, per mostrar com culmina l’aprenentatge musical.

Per cloure la vetllada, l’amo del restaurant, en Borja, va convidar tots els participants a sopar.